Kako funkcioniše Toptal? Ivona Petrović

March 29, 2021

**** 💌 NEWSLETTER – https://dizajnprica.com/ ****

Neki je zovu Top Tal ili Top talent a u principu se radi o Toptal-u; platformi koja pruža usluge iz dizajna, programiranja, menadžmenta i savetovanja i čini top 3% top talenata širom sveta. U svetu dizajna i programiranja Toptal je poznat kao mreža u koju je teško ući jer ima zahtevne procese testiranja prilikom pridruživanja.

Toptal je počeo kao platforma za programere ali se, srećom po nas, proširio i na dizajn i to uglavnom na UI/UX dizajn i produkt dizajn (više o ovim ulogama u epizodi VRSTE DIZAJNERA ) pa se mogu naći poslovi koji se odnose na dizajn aplikacija, web sajtova, platformi ali i pomalo digitalnog brendinga, ilustracije i marketinga.

Ono što Toptal izdvaja u odnosu na slične platforme poput Upwork-a ili 99 Designs je zatvoreni karakter sa ozbiljnim sistemom pridruživanja, fokusu na zajednici koju okuplja, prilike za stučno usavršavanje i puno poslovnih prilika što na frilenserskoj bazi ali i unutar samog glavnog tima Toptala.

Intervju se sastoji iz nekoliko koraka gde se testira dizajnersko znanje i umeće ali i takozvane “soft skills”: komunikacija, poznavanje engleskog jezika, umeće prezentovanja, kritičkog razmišljanja i slično.

U ovoj epizodi opisala sam svoje iskustvo sa intervjua davne 2016. godine uz naravno par praktičnih saveta šta raditi nakon što upadnete i počnete da radite. Nisam izostavila ni “pros and cons” i ukratko sam kroz svoje iskustvo objasnila šta su za mene prednosti i mane ove platforme.

Toptal intervju pitanja: https://www.toptal.com/designers/visual/interview-questions

Slušajte i gledajte preko: Spotify; Youtube; Podcast.rs; Apple; Google; Mixcloud

SOCIAL MEDIA:
https://www.instagram.com/iwonadsgn/
https://www.instagram.com/dizajn_prica/
https://www.toptal.com/
https://www.instagram.com/toptal/
https://www.linkedin.com/company/toptal/mycompany/

Dizajn uvodne spice i animacija:
https://www.instagram.com/bojovicsara/
https://www.instagram.com/dasdrogen/​

Comments are closed.