Ep.20 – Andrej Žikić Artez – Crtanje, umetnost i život

March 15, 2021

*** Specijalno za slušaoce Dizajn Priče, Andrej poklanja 10% popusta na sve njegove printove u zanaterija.com! Pratite ovaj link: https://bit.ly/3cyOl6u uz promo kod: ARTEZDIZAJNPRICA ***

Ne sećam se tačnog momenta kada sam prvi put videla neki od Artezovih murala ali se sećam da sam počela da primećujem dinamične ali i nežne prikaze lepih ženskih portreta kako se ni od kuda pojavljuju na fasadama Beograda.

A u Beogradu, u selu kakvo jeste, vrlo brzo sam saznala ko je misteriozni slikar i od tada se takmičim sama sa sobom u pogadjanju koji je njegov rad.

Naravno, Andrej Žikić aka Artez je daleko od misterioznog slikara s obzirom da se bavi muralima skoro 10 godina i da može da se pohvali sa listom od 20ak zemalja koje krase njegovi murali, a koliko ih ima ukupno ni sam nije siguran.

Na moju sreću Andrej i ja smo imali priliku da popričamo o njegovom radu do sada i dotakli se raznih tema o njegovom radu i životu. Otkrio mi je kako je biti muralista u Srbiji, odakle dolazi njegova vedrina i motivacija za stvaranje, kako je došao do svog stila i manira, kako izgleda proces nastanka jednog murala, kako bira modele i šta njemu znači baviti se umetnošću.

Poslušajte i pogledajte Arteza preko:

Spotify

Youtube

Podcast.rs

Apple

Google

Mixcloud

Artez online:

https://artezonline.com/

https://www.instagram.com/artez_online/

Comments are closed.